Gemma
Badias Sevil

Sóc Psicòloga Clínica Sanitària, treballo com a psicoterapeuta en consulta privada acompanyant processos de joves i adults en sessions individuals.
Estic formada com a Terapeuta Gestalt, Constel·ladora Familiar, Practitioner en PNL,Teràpia amb Sandplay (calaix de sorra), Terapeuta Floral (Flors de Bach) i Psicoterapeuta d’Integració i Reprocessament del Trauma (Model Aleces).

Sóc la Gemma Badias Sevil, llicenciada com a Psicòloga Clínica Infantil a la Universitat Autònoma de Barcelona (1987-1993). Vaig treballar durant dotze anys com a Educadora Infantil a la Ludoteca Margarida Bedós de Sabadell (1988-1996) i al Servei Municipal de Centre de Tarda adscrit a la ludoteca (1997-2000), on s’atenien les necessitats educatives, emocionals i lúdiques de nens i nenes derivats pel Departament de Serveis Socials del municipi. Al 1998 vaig obtenir l’habilitació com a Educadora Social (CEESC).

Entre 1997 i 1999 vaig realitzar un Màster en Logopèdia (UPC) i el 2001 vaig obtenir l’habilitació com a Logopeda (Col·legi de Logopedes de Catalunya).

Em vaig formar com a Psicomotricista Educativa Infantil a l’Escola Municipal d’Expressió i de Psicomotricitat (actual AEC) (1995-1996), alineada amb la Psicomotricitat Educativa de Bernard Aucouturier. El 2017 vaig obtenir el meu diploma acreditatiu de Capacitació en Psicomotricitat pel COP Catalunya. Entre el 1997 i el 2000 vaig dirigir i gestionar el Servei de Psicomotricitat Infantil de la Ludoteca Margarida Bedós.

El 1999 vaig donar a llum a la meva filla Sara i el 2003 al meu fill Carles. Com a mare, em vaig dedicar durant vuit anys de manera exclusiva a la seva criança (1999 – 2007), aprenent dia a dia de la convivència amb ells i amb la meva parella. La Depressió Postpart que vaig patir després del naixement de la meva primera filla em va portar a mirar de front a la Vida i la Mort i a iniciar un procés de creixement personal que ha continuat fins al present. Vaig rebre acompanyament psicològic professional. També vaig col·laborar de manera activa en la creació i desenvolupament del projecte d’Escola Rural de Mura a la qual van assistir els meus fills.

Als trenta-vuit anys (2007) vaig sentir la necessitat de reiniciar la meva vida laboral i formativa. Vaig treballar durant quatre anys gestionant l’Escola de Primera Infància de Mura on hi assistien nadons, nens i nenes entre els 0 i els 3 anys, desenvolupant les activitats d’Educadora Infantil i Psicomotricista (2007-2011).

Em vaig formar com a Constel·ladora Familiar i Sistèmica a l’Institut Gestalt de Barcelona (2007-2009) i vaig poder adonar-me de la importància dels vincles familiars en la vida de les persones. Vaig entendre i acceptar la meva biografia emocional, agafant tot allò que els meus pares m’havien donat i començant a caminar sense ressentiment, agraïda per la vida rebuda i per la vida que jo havia pogut transmetre als meus fills.

Als trenta-nou anys vaig iniciar la meva formació com a Terapeuta Gestalt a l’Institut Gestalt de Barcelona i em vaig formar durant quatre anys (2008-2012), aconseguint la certificació de l’AETG. La formació em va permetre entrar en contacte amb la meva vocació de psicòloga i desenvolupar el meu potencial com a psicoterapeuta. Vaig aprendre a acompanyar els clients des de l’escolta respectuosa, sense judici, posant atenció en el cos i l’emoció, en el discurs i el relat.

He cursat el Mòdul Introductori (2010) i el primer mòdul (2011) del Programa SAT de Claudio Naranjo i m’he aprofundit en l’estudi dels tipus de personalitat de l’Eneagrama.

El 2012 vaig iniciar el meu propi projecte personal com a Psicoterapeuta, atenent clients en sessions individuals a Sabadell i a Manresa. Aquest projecte ha anat evolucionant i consolidant-se de manera progressiva, funcionant de manera ininterrompuda fins a l’actualitat. Paral·lelament, vaig iniciar un Programa de Xerrades Formatives Gratuïtes en escoles dirigit a AMPAS, les temàtiques anaven orientades a l’assessorament de pares i mares en assumptes de criança, desenvolupament evolutiu infantil i acompanyament emocional (2012-2018). Aquesta activitat em va permetre donar-me a conèixer com a professional i agafar seguretat en mi mateixa com a comunicadora emocional.

He acompanyat emocionalment a nens i nenes en un format de sala de psicomotricitat, des de la globalitat corporal, mitjançant l’expressivitat psicomotriu i el joc simbòlic en situacions de joc espontani. La meva pràctica professional amb nens i nenes ha estat supervisada per Catalina Homar a través dels Seminaris de Formació Continuada en Psicomotricitat impartits a través de l’AEC entre 2013 i 2019. El 2020 vaig deixar d’atendre el col·lectiu infantil als meus espais de psicoteràpia, ja que la meva activitat professional em va impedir tenir prou disponibilitat horària per atendre el col·lectiu adult i infantil, i vaig acabar decantant-me per aquest darrer.

Atenc a clients adults i adolescents amb un enfocament gestàltic i sistèmic. La feina d’exploració emocional a la sala sovint és vivencial i fenomenològica, acompanyada de material de suport que permet al client desplegar imatges. Així es fomenta la presa de consciència en relació amb els assumptes explorats, els canvis de posició, el treball amb les parts i l’ampliació de la mirada resolutiva. La feina simultània amb la paraula i la imatge afavoreix la interconnexió dels dos hemisferis cerebrals i la integració d’allò vivenciat a la sala de teràpia.

Entre 2012 i 2020 he realitzat Tallers Grupals de Constel·lacions Familiars en coteràpia amb altres constel·ladores (Ana Sierra, Laura Varela) treballant assumptes sistèmics amb clients que plantejaven demandes personals. La feina amb representants permet desplegar imatges que afavoreixen l’ordre i la integració d’allò que ha estat difícil i dolorós al sistema familiar del client i que està relacionat amb el seu malestar personal. Aquests tallers grupals van deixar de dur-se a terme al març del 2020 per la normativa Covid i ja no s’han reprès per la meva decisió d’alliberar-me la franja horària dels divendres i caps de setmana.

El 2016 el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya em va concedir la denominació de Psicòloga General Sanitària i la denominació de Consulta de Psicologia Sanitària Gemma Badias Sevil per a les consultes ubicades a Sabadell (E08621431) i a Manresa (E08625235) amb els seus registres sanitaris corresponents.

Durant el curs 2017-2018 vaig fer la formació de Practitioner en PNL avalada per l’AEPNL, la qual em va proporcionar noves eines i estratègies per acompanyar els clients en les seves exploracions emocionals a les sessions de psicoteràpia.

Durant el curs 2018-2019 vaig fer la formació en Sandplay (Teràpia de joc de Sorra) avalada per l’Associació Espanyola de Teràpia de Joc. Es tracta d’una tècnica projectiva que permet al client crear imatges amb figures humanes, animals, fantàstiques, arquetípiques, paisatgístiques… sobre una base o suport de sorra. Les escenes creades estan en sintonia amb l’inconscient del client i l’ajuden a treure a la llum allò que necessita ser elaborat i integrat psíquicament. És una feina delicada i profunda que és acompanyada de manera respectuosa pel terapeuta que fa de testimoni i dóna contenció al procés. Incorporo aquesta tècnica a les sessions de psicoteràpia individual amb adults i adolescents.

El 2020 vaig iniciar la meva formació en Psicoteràpia Sensoriomotriu, orientada a l’acompanyament a clients amb trauma, posant especial atenció al cos, que és el contenidor i la memòria del trauma. He cursat el Nivell I: Desregulació emocional, Defenses de supervivència i Records traumàtics, impartit pel Sensorimotor Psychotherapy Institute.

Durant el curs 2021-2022 em vaig formar com a Terapeuta Floral (Teràpia floral de Bach) de la mà de Laura Varela Pelegrí, aprenent a elaborar fórmules personalitzades amb essències florals per als clients i clientes que acompanyo en psicoteràpia. Aquestes fórmules poden alleujar la simptomatologia de la persona i també incidir sobre els trets de personalitat que cal atendre.

Estic realitzant la formació en Psicoteràpia d’Integració i Reprocessament del Trauma, Model Aleceia. Al curs 2022-2023 vaig fer el nivell I, i actualment, curs 2023-2024, estic realitzant el nivell II. Des d’aquest enfocament s’acompanya el procés de trauma donant reconeixement a les parts més vulnerables de la persona que van patir negligència, solitud o abandonament. L’acollida amorosa i compassiva, que no jutja, fa possible la integració i el reprocessament del dolor per part del propi client o clienta, podent aquest ser transitat i transmutat.

Al juny del 2023 vaig decidir tancar la consulta de Manresa i centralitzar tota la meva activitat professional presencial a Sabadell. Des d’aquesta data també realitzo sessions online amb persones que no poden desplaçar-se a la consulta.

Em sento satisfeta per l’itinerari recorregut fins al present i desitjosa de continuar explorant i nodrint-me com a persona i com a professional de l’àmbit de la salut psíquica i emocional.